Permakulttuuria, hissiauto ja perinnerakentaminen

Tässä eräs mahdollinen kohde Lokalahdelta? Vastaavia haemme siis. (Oikeasti haluaisimme remontoida vanhan kivinavetan taloksi, mutta se unelma lienee vielä liian kaukana.)

Mökki-/ maaseutuasuntomme haku jatkuu. Vehmaa taitaa jäädä taa, nyt siirrämme skannerin lähemmäs merta, Taivassaloon, Lokalahdelle ja Uuteenkaupunkiin. Teimme vihdoinkin jopa listaa niistä ominaisuuksista mitä kokonaisuudessa pitää olla:

  • Talon ympärillä pitää olla nähtävää ja vierailtavaa – pyörämatkan päässä. Tällä tarkoitamme esim. Uudestakaupungista löytyvää sympaattista keskusta. Miten kiva on välillä piipahtaa syömässä ja olusilla.
  • Itse talokokonaisuus saisi olla lähes alkuperäkunnossa. Monet vanhat talot on aikojen saatossa ”rempattu väärin”.
  • Tontti ei saa olla kalliopohjainen, sillä siihen ei juuri mitään saa tehtyä. Haemme nurmikko-/pelto-/kasvimaapaikkaa. Eräässä kohteessa oli jopa hehtaarin peltoalue. Siihen voisi perustaa Livonsaarimaisen pelto-osuuskunnan kopion!
  • Vettä pitää löytyä läheltä. Kiva jos kävelymatkan päästä, mutta pyörämatkakin kelpaa. Ei ole sanottua, ettei meillä joskus voisi olla pientä venettäkin.
  • Sähköt ja kunnan vesi pitäisi löytyä. Kesävesi menisi ehkä just ja just.
  • Paikassa pitää olla ainakin varaavan takan mahdollisuus. Puulla pitää paikka lämpiävän!
  • Kauppakin saisi olla pyörämatkan päässä

Aloitamme nyt samalla perinnerakentamisen opiskelun. Siinä sivussa vaihdamme pienen kaupunkiautomme paremmin maatila-asumisen kanssa yhteensopivaksi hissiautoksi. Hissiautoksi sanomme susirumaa Toyota Yaris Versoa, jollaisia meillä on aiemmin ollut jo pari. Pieni ja tilava, mutta ennen kaikkea siksi, että takapenkit taittuvat pohjan alle, jolloin auto on heti pieni pakkari!

Perinnerakentamisen remonttikirja saa toimia ensivaiheen oppaana. Emme ole ihan tumpuloita remppahommissa, mutta vanhasta rakentamisesta tiedämme yhtä vähän kuin muutkin. Kätevää, että kirjan sai tilata tekijältä suoraan lähes 20€ halvemmalla kuin kaupoista (25€ on suoratilaushinta).

Permakulttuuri -sanaan törmäsin jo aiemmin, mutta nyt muistin kaivaa siitä selvää. Löytyihän niitä linkkejä (1, 2, 3) ja ilmeisesti paras johdantokirja on edelleen Aikidoa luonnon kanssa: johdatus permakulttuuriin. Varasin sen nyt aluksi kirjastosta.

Uuden opiskelussa lainaan Simo Frangenin poikaa: ”Mennään nyt niin pitkälle kuin pippeli kasvaa!”.

Pikku Apuri

About these ads

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s