Yrittäjyyttä tuetaan puheissa ja tuhotaan teoissa

Hallituksemme säätää parhaillaan juustohöyläänsä suuremmalle. Kaikilta pois, lisävelkaantuminen on saatava loppumaan. Tähän asti kuulostaa fiksulta.

Olemme leikkauksien taustamusiikkina saaneet lukea kansamme edustajien upeita nostatuspuheita yrittäjyydestä. ”Nyt kaikki kasvuyrittäjiksi” -puheet kimpoavat nimettömän virkamiesneron taskulaskimesta, jossa on osattu ynnätä muutama tuhat kertaa Rovio. Rahaa sataa laariin, jos kaikki virittävät ritsansa, valloittavat Kiinan miljardi kuluttajaa ja astuvat NASA:n kyytiin!

Teot kertovat totuuden. Kilometrikorvauksen raju leikkaus sekä arvonlisäveron nosto vievät viimeisenkin toivon pienyrittäjän toimeentulosta. Haluttiin tai ei, yhdeksän kymmenestä yrityksestä on pieniä. Niistä yhdeksän kymmenestä toimii näilläkin säännöillä juuri ja juuri. ALV:n nosto ja ”piilopalkan” leikkaus tulee kaatamaan pieniä kuin heinää.

Porkkanaa, ei keppiä

Olen toistuvasti ehdottanut, että juuri nyt pitäisi toimia päinvastoin: a) leikata pienyritysten YEL & TyEL -maksuista 50% ja b) sallia pienyrittäjälle sama työttömyysturva kuin palkansaajille (kyllä, yrittäjillä on omia kassoja, mutta ehdot saada ns. ”liiton työttömyysturvaa” ovat tiukempia kuin kreikkalaisella pankilla saada takaisin kansalaistensa luottamus). Näillä keinoin tuettaisiin oikeasti pienen yrityksen mahdollisuutta innovoida uutta työtä ja lisäveroja maahamme!

On olemassa vielä toinen tie yrittää: tukirahoitus. Siinäkin valtion tahot ovat virittäneet ruuvinsa pienyrittäjille mahdottomiksi, suuremmat kyllä saavat rahoitusta. Uudet keinot ovat nyt todellakin tervetulleita.

Kickstarterin voisi joku tuoda paikalliseksi Suomeen, ja toivon sydämestäni, että tutun aloittama amerikkalaistyylinen Founders Institute auttavat uusia alkuja! Hallituksemme valitsemalla menolla yrittäjyys käy mahdottomaksi.

Pikku Apuri

About these ads

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s