Euroopan johtava … zzzzzzzzzzz

Olemme vuosien saatossa Viidakkorummussa auttaneet myös Euroopan johtavia yrityksiä.

Joillekin olemme tehneet graafisen ilmeen, useille myyntipresentaation. Joskus olemme saaneet luvan ulkopuolisena puuttua myös itse markkinointiviestiin, eli sisältöön. Paino sanalla ulkopuolinen (pari puolihippiä pistää liituraidat uuteen jonoon).

Usein ko. yritysten tekstipuoli on sellaista tylsää uhoamista. Listoja siitä, missä ovat Euroopan johtavia. Tätä väittämää tukee nyt tutkimuskin. Varsinkin tulevat asiakkaat (alle 25 -vuotiaat) tuomitsevat nykyisen yritysviestinnän täysin.

Juuri valmistuneen Taloustutkimuksen Verkon sisällöt -tutkimuksen mukaan kuluttajien mielestä yritysten verkkoviestintää vaivaa liika mainosmaisuus ja kaupallisuus, epäselvä ilmaisu sekä tylsyys. Erityisesti nuoret kritisoivat yritysten verkkoviestintää tylsyydestä.

”Nuorten näkemysten ymmärtäminen ja vakavasti ottaminen on liiketoiminnan kannalta tärkeää, vaikka he eivät tällä hetkellä olisikaan oman yrityksen ydinkohderyhmää. He ennustavat kaikkien kuluttajien odotuksia tulevaisuudessa – nuorten vaatimustaso tulee tuskin laskemaan heidän vanhetessaan”, Taloustutkimuksen markkinatutkija Jaakko Hautanen toteaa.

Voitteko terävöittää markkinoinnimme kärjet 100 eurolla?

Olemme välillä onnistuneet tekemisissämme. Siten yritykset palaavat asiaan. Kertovat, että ovat saaneet kehuja ja haluaisivat nyt hieman lisää, ”voisitteko terävöittää markkinoinnimme kärjet?” -tyyppisillä kysymyksillä. Siihen olisi laittaa lähes työpäivän verran budjettiakin.

20 vuotta alalla olleena ei ole sanoja vastata. Minäkin haluaisin Toyota Priukseeni ylimääräisen sähkömoottorin, plug-in -versiona. Rahaa ois siihen pari sataa, mutta tarjous kertoi hinnan olevan 8500€ + alv. Näkemyseroja.

Pikku Apuri

About these ads

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s